Изучать иностранные языки

«Якщо зібрати разом всіх, хто-небудь на земній кулі в цю секунду робить домашню роботу з англійської або з іспанської мови, ми отримаємо населення однієї європейської країни …»
«Скільки знаєш мов, стільки у тебе і життів» – говорили древні греки. Вивчення іноземної мови – це не тільки можливість познайомитися з новою культурою, звичаями, традиціями, а й пізнати самого себе.

Народне прислів’я говорить: «Всьому свій час». Час вчитися, будувати сім’ю, просуватися по кар’єрних сходах. Але буває й так, що людина в зрілому віці усвідомлює, що йому в якийсь момент необхідний іноземну мову. Це здорово, ніколи не пізно зайнятися мовами.

2 роки тому я зайнялася іспанською та англійською мовами. По початку незвично слухати чужу мову. Але якщо займатися систематично, то починаєш розуміти, які мови красиві і необхідні для того, щоб орієнтуватися в тій країні, куди тебе відправить «удача».

Хочу навести приклад: «Олексій 33 роки, менеджер з освіти 3 роки тому зайнявся іспанською та англійською мовами. За цей час він не тільки осягав граніт науки, а й будував своє особисте життя. У нього з’явилися однодумці, з якими він веде листування і вдосконалює свій словниковий запас. Завдяки чому він з дружиною об’їздили всю латинську Америку, Англію. Тепер чекає підвищення на роботі ».

Я вважаю, що вивчати мови ніколи не пізно. Головне, запастися терпінням і застосовувати на практиці, для кращого розуміння і вимови.

Вивчення іноземних мов допомагає людині відчувати себе набагато впевненіше, де б ти не знаходився. Допомагає заводити приємні знайомства, бути приємним співрозмовником, відчувати себе комфортно. Для працівників фірми або компанії – це надія на перемогу на закінчення контракту.