Республика Сан-Марино

Сан-Марино – крихітна країна, оточена з усіх боків територією Італії. Республіка складається з дев’яти стародавніх міст-фортець: однойменної столиці Сан-Марино, фортеці Борго-Маджоре, Аквавіва, Фаетано, Серравальє, Фьорентино, Доманьяно, фортець Чьезануово і Монтеджардіно. Вигляд міст-фортець формують численні, характерні для середньовічних міст, старовинні будиночки, вузькі вулички, тераси, залишки фортечних споруд, провулки.

Територія республіки Сан-Марино горбиста. Найвищою точкою є Монте-Титано, гора з розташованими поруч трьома вершинами. На кожній з вершин розташоване по мальовничій середньовічній вежі-фортеці. Це своєрідний символ республіки.

Головні архітектурні пам’ятки республіки Сан-Марино: «Палаццо-Публіко» (Урядовий палац), базиліка Дель-Санто, церква Святого Квиріна. А також безліч унікальних храмів і середньовічних замків, які завдяки місцевим жителям підтримують свій ретельно-збережений первозданний вигляд. Варто обов’язково відвідати єдиний у своїй тематиці Музей цікавих речей.

Щорічно в другій половині липня столиця набуває образ середньовічного міста. Місцеві жителі одягаються в характерні для середньовіччя одягу, вулиці заповнюються ворожками, куртизанками, музикантами і ремісниками. Таверни в якості свого меню пропонують традиційні середньовічні страви. Щорічно під кінець серпня – початок вересня проходить Гран-прі «Чинзано» – чемпіонат світу з мотогонок. Одночасно на горі Монте-Титано організовують спортивні заходи, під тематикою мотогонок. Найважливіша подія літа – «Рожева ніч». Це фестиваль в рожевому кольорі, який супроводжується різними концертами і показами. Заходи і свята, що проводяться в Сан-Марино протягом усього року, приваблюють тисячі туристів, і назавжди залишають незабутні враження в їх серцях.

Коротка інформація про Сан-Марино
Територія: 61,2 кв.км
Столиця: Сан-Марино
Населення: 32404 (за даними 2012 року)
Офіційна мова: італійська
Валюта: євро