Про місце Річка Чао Прайя

Прогулянка по річці Чао Прайя — відмінний спосіб відпочити, ближче познайомитися з Бангкоком або дістатися до потрібного місця. А чарівність таїландських вод робить огляд історичних пам’яток ще більш захоплюючим.

Особливості об’єкта

Тайці здавна селилися уздовж русла річок. Свого часу таким чином і розростався і Бангкок: спершу виникнувши на берегах Чао Прайя, він згодом розрісся вглиб суші. Нинішня столиця Таїланду буквально пронизана каналами, за що часто іменується Венецією Сходу. Водний транспорт тут розвинений на високому рівні, що важливо з огляду нескінченних автомобільних пробок.

Похитуючись на хвилях, туристи милуються слідами минулого, які залишилися від ранньої епохи королівства Раттанакосін. Уздовж Чао Прайя старовинна архітектура та символи давнини збереглися краще і видно виразніше, ніж в інших частинах міста. Місцеві жителі, незважаючи на проникнення цивілізації в кожен будинок, продовжують вести традиційний спосіб життя, дозволяючи відпочиваючим відчути справжній колорит Таїланду.

На що варто звернути увагу?

Рух на річці інтенсивне і довго чекати човен не доведеться. В середньому інтервал становить 15 хвилин.

Існує чотири маршрути. Відрізняються вони швидкістю, кількістю зупинок і вартістю. Розрізняються кольором прапора:
— помаранчеві зупиняються вибірково, шлях слідування від пірса Wat Rajsinkorn до причалу Nonthaburi, найпопулярніші — у них оптимальне співвідношення ціни і якості;
— зелені ходять від Sathorn до Pakkred — квиток обійдеться в 1,5 — 2 рази дорожче;
— жовті плавають від Nonthaburi до Ratburana — заплатити доведеться приблизно стільки ж, скільки за попередній маршрут;
— без прапора роблять зупинки всюди, вважаються найдешевшими.

Крім того, є туристичні човни, що курсують в історичному центрі. Вони найдорожчі.

Як дістатися?

Головний пірс Бангкока — Sathorn (Taksin). Неподалік побудована станція метро Sky Way Saphan Taksin, з якої можна запросто потрапити в будь-яку частину міста.

Час роботи і вартість

Кожен маршрут ходить за розкладом, уточнюються окремі.
Найдешевший квиток — 10 бат. Туристична човен обійдеться в 40 бат. Але на неї також продається за 150 бат проїзний на день з необмеженим часом користування.
Купувати квиток краще в касі. Потрібно бути уважним, на доках туристам люблять пропонувати квитки за ціною більше номіналу.

источник sabibon.info